Fortido Oy – 5 vuotta tuottavia ja rakentavia henkilöstöpalveluratkaisuja

Keväällä 2021 tuli kuluneeksi viisi vuotta siitä, kun Fortido Oy perustettiin. Kaikki lähti kahden miehen visiosta perustaa henkilöstöpalveluratkaisuja tarjoava yritys raskaan teollisuuden alalla, jossa sekä työntekijöiden merkitys että laadukas palvelu asiakasyrityksille olisi oleellisessa roolissa. Nyt viisi vuotta myöhemmin, koronatilanteesta ja markkinoiden vaihteluista huolimatta, olemme kasvaneet merkittäväksi kansalliseksi toimijaksi erityisesti betonituoteteollisuudessa.

Tämän ovat mahdollistaneet kova työ ja oikeanlainen asennoituminen henkilöstöpalveluratkaisuihin sekä aito pyrkimys ratkaista asiakkaiden tarpeet ja ongelmat alalla, jossa kilpailu on kovaa ja jossa uusia henkilöstöpalveluja tarjoavia yrityksiä syntyy edelleen jatkuvasti. Ehdoton kilpailuetu on myös ollut se, että yrityksen perustajilla on ollut pitkä omakohtainen kokemus betonielementtien valmistuksesta ja tuotantoprosesseista.


”Kun olin aikaisemmin työskennellyt erään suuren suomalaisen betonielementtiyrityksen tehdaspäällikkönä, näin kuinka vaikeaa on saada rekrytoitua suomalaisia betonituotealan ammattilaisia tehdasympäristöön. Konradin kanssa jaoimme saman näkemyksen, että koska Suomesta on entistä vaikeampaa löytää betonituotealan ammattilaisia, yksi vaihtoehto olisi tuoda tämän alan ammattilaisia Puolasta Suomeen töihin. Konradilla oli puolalaisena tietysti laaja kontaktiverkosto Puolassa ja minulla puolestaan oli hyvät kontaktit Suomessa toimiviin betonielementtiyrityksiin.” – Jukka Lindroos

”Uskoimme, että voimme luoda jotain mikä auttaa sekä meitä että suomalaisia betonielementtiyrityksiä menestymään, joten näistä lähtökohdista Fortido Oy syntyi, ja tänä vuonna juhlimme viidennettä vuotta alalla. Samalla olemme pyrkineet vaalimaan henkilöstömme keskuudessa vanhoja hyväksi havaittuja arvoja, joita meidän kohdalla ovat luottamus, rehellisyys ja uskollisuus.” – Konrad Mankowski

Konrad Mankowski ja Jukka Lindroos

”Asiakkaamme huomasivat pian, että meidän kauttamme saa nopeasti ammattitaitoista työvoimaa betonituotetehtaille. Melko nopeasti laajensimme toimintaamme myös rakennusalalle ja konepajoille. Olemme ikuisesti kiitollisia erityisesti ensimmäisille asiakkaillemme, jotka luottivat meihin aivan alusta lähtien ja ovat edelleen meidän tyytyväisiä asiakkaitamme. He tilaavat meiltä vuosi toisensa jälkeen ammattitaitoisia työntekijöitä. – Jukka Lindroos

Konrad Mankowski ja Jukka Lindroos

Suuri osa Fortido Oy:n työntekijöistä on pitkäaikaisia, niitäkin löytyy jotka ovat työskennelleet yrityksessämme aivan sen perustamisesta lähtien. Yksi tärkeimmistä vetovoimatekijöistämme on suhteemme työntekijöihimme: millaiset olosuhteet mahdollistamme heidän työntekoa ja vapaa-aikaa varten ja kuinka huomioimme heidän tarpeet.

Vastuullinen henkilöstöjohtaminen on johtanut siihen, että saamme jatkuvasti yhteydenottoja uusilta työntekijäkandidaateilta, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään yrityksessämme ja että samat työntekijät palaavat takaisin meille töihin pitkänkin tauon tai poissaolon jälkeen. Yksi toimintamme peruslähtökohdista on löytää pitkäaikaisia motivoituneita ja osaavia työntekijöitä, ja tässä olemme onnistuneet hyvin.

”Asioiden sopiminen ennen tuloa oli selkeää ja helppoa, olimme olleet yhteydessä puhelimitse. Suomessa asiat oli järjestetty hyvin, tästä esimerkkinä asuntoasiat. Hoidimme työsopimuksen, dokumentit sekä rekisteröinnin kuntoon, ja sen jäkeen aloitin viipymättä työt. Työpaikka vastasi hyvin odotuksiani. Elokuussa tulee neljä vuotta näyteen Fortido Oy:llä. Olen hyvin tyytyväinen työnantajan suhteen. Ei ole mitään negatiivista sanottavaa, palkka on tullut aina ajallaan ja erilaista apua kaikenlaisissa asioissa on saatu silloin kun sitä on tarvittu.” – Roman R/ raudoittaja, nokkamies

Toimintamme asiakkaiden kanssa perustuu luottamukseen, läpinäkyvyyteen ja sitä kautta pitkiin asiakassuhteisiin. Kasvun ja kehityksen kannalta on ollut tärkeää, että asiakas on voinut luottaa meidän tuottamiin palveluratkaisuihin. Hyvänä indikaattorina pidämme sitä, että kaikki syntyneet asiakassuhteet ovat saaneet jatkoa ja vuosikausien pysyvyyttä.

Kiitämme kaikkia asiakkaitamme näistä ensimmäisestä viidestä vuodesta ja toivomme edelleen rakentavaa yhteistyötä kaikkien vanhojen ja uusien asiakkaiden kanssa myös tulevaisuudessa!


Meihin ovat luottaneet

Avekmet Oy, Elematic Oyj, Formex Oy, HTM Yhtiöt Oy, Parma Oy, Ritema Oy, Suoraman Elementti Oy, Lehto Asunnot Oy, Vantaan Timanttiporaus Oy, Wetler Oy, Rakennusliike Tikirak Oy, Teräsnyrkki Steel Oy, Tammerbitumi Oy, Julius Tallberg Kiinteistöt Oyj, Torppari Yhtiöt Oy, Tekova Oy, Helsingin Laudoitus Oy sekä lukuisia muita työllistäviä yrityksiä.